Més controls en els patinets a la ciutat d’Alcoi. Aquestes són les sancions a les quals et pots enfrontar

Els vehicles de mobilitat personal, entre els quals es troben els patinets elèctrics, són cada vegada més comuns a les nostres ciutat i aquesta circumstància també es dona a Alcoi. Per a fer ús dels mateixos és necessari seguir la normativa vigent que en el cas d’Alcoi està estipulada en l’ordenança de circulació aprovada en 2020, document que s’ha anat ajustant en els últims anys per a incloure les noves disposicions marcades des de la DGT.

Per aquest motiu, la Policia Local ha iniciat una campanya especial d’informació i control de l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que es desenvoluparà fins al pròxim 15 de juliol. La iniciativa persegueix informar els usuaris d’aquests vehicles de les normes principals d’ús i circulació per les vies públiques per a la millor convivència viària amb la resta de vehicles i vianants, garantint sempre el seu desplaçament amb la major seguretat tant per al propi conductor com per a la resta d’usuaris «els vehicles de mobilitat personal, entre els quals es destaca el patinet elèctric, han proliferat de manera important a la nostra ciutat, especialment en els més joves, ja que són un mitjà de transport àgil, econòmic i sostenible. Però, amb això, s’estan detectant circulacions indegudes i infraccions a les normes de circulació que han de ser corregides per a la millor convivència i seguretat viària, objectius que volem ajudar a aconseguir amb aquesta campanya«, afirma el regidor de Seguretat; Raül Llopis.

Per a executar la citada campanya, s’establiran punts de control en diferents llocs i horaris i en cas que es tracte d’alguna infracció greu o reiterada, es procedirà a interposar sanció. Les multes, segons l’ordenança municipal, poden arribar fins als 500 euros.

Normes d’ús i sancions

  • L’edat mínima per a la seua conducció és de 16 anys, excepte els majors de 15 anys que obtinguen el permís de conduir AM.
  • Han d’estar ocupats únicament pel conductor. No es poden portar passatgers. La sanció és de 200 euros, rebajable a 100 euros.
  • És obligatori el casc de protecció.
  • S’han de conduir amb la diligència i precaució necessària, sense entorpir la circulació ni crear perjudicis ni molèsties.
  • Queda prohibida la seua circulació per voreres i zones per als vianants. Han d’usar preferentment els carrils bicis.
  • Es prohibeix l’utilització de dispositius de telefonia mòbil o un altre sistema de comunicació durant la seua conducció, així com la utilització de casc o auriculars de reproducció de música.
  • Prohibit conduir amb taxa d’alcohol superior a 0,25 mg/l en aire espirat, en cas de majors d’edat, ni amb presència de drogues en l’organisme. Els menors d’edat, la taxa d’alcohol és 0. La sanció és la màxima, 500 euros.
  • En cas de portar càrrega, ha d’emportar-se de tal forma que no comprometa l’estabilitat del vehicle.
  • La seua circulació a la nit o en condicions de baixa visibilitat ha de ser amb peces reflectores i ús d’enllumenat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *