Els consultoris de Zona Alta i Batoi d’Alcoi tornen a ajustar el seu horari a l’estiu

Els consultoris mèdics de la Zona Alta i del barri de Batoi d’Alcoi tornen a ajustar el seu horari en els mesos d’estiu, una mesura que ja s’ha donat en anys anteriors durant el període estival. Des de l’Ajuntament de la ciutat asseguren que s’han fet esforços perquè la Conselleria de Sanitat facilitara l’obertura de tots dos serveis amb normalitat i assenyalen que al final no ha sigut possible evitar que es reduïren en alguns casos les atencions sanitàries en tots dos ambulatoris.

Quant al Centre de Salut de la Zona Alta, cal destacar que tancarà les dues primeres quinzenes dels mesos de juliol i setembre. La resta de l’estiu, romandrà obert els dimecres 17, 24 i 31 de juliol; i els dimecres 7, 14, 21 i 28 d’agost. Per part seua, el Centre de Salut de Batoi romandrà tancat l’última setmana de juliol per vacances del personal sanitari. La resta de l’estiu es passarà consulta amb normalitat, ja que es reforçarà el personal amb una infermera del Centre de Salut La Fàbrica. Aquest calendari és provisional i pot patir canvis al llarg de l’estiu, assenyalen des del Consistori “les competències de Sanitat estan delegades en el govern de la Generalitat i ja ens vam reunir el mes de març passat amb el secretari autonòmic d’aquesta matèria perquè Alcoi fora inclòs en el llistat de zones de difícil cobertura, la qual cosa permetria reforçar el personal i així evitar el tancament dels consultoris durant l’època estival. A més, el mes de gener passat el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció amb el vot favorable de tots els grups polítics de la corporació que instava a la Generalitat a incloure Alcoi com a zona de difícil cobertura, cosa que no ha sigut possible. La voluntat d’aquest govern és i serà garantir que totes i tots els veïns de la nostra ciutat puguen accedir a una atenció sanitària digna durant tot l’any, per això continuarem treballant per a aconseguir-lo“, afirma el regidor de Salut Pública; Carles Sansalvador.

Els Centres de Salut La Bassa en la Zona Nord, La Fàbrica en l’Eixample i Plaça de Dins en el Centre mantindran el seu horari habitual al llarg de l’estiu. Tampoc patirà cap variació l’Hospital Verge dels Lliris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *