Ultramediterrània, el trail més internacional que recorre les nostres comarques

La sala d’actes de l’IVAM-CADA d’Alcoi ha acollit aquesta setmana la presentació d’una nova edició de la Ultramediterrània, una prova que aconsegueix la seua tercera edició i que vertebra les nostres comarques ja que recorre bona part de les poblacions de l’Alcoià i el Comtat. La cita tindrà lloc aquest pròxim any els dies 24, 25 i 26 de gener comptant de nou amb el suport d’Unió Alcoiana Segurs com a principal patrocinador.

La Ultramediterrània és una carrera única que abasta un total de 168 km de terreny muntanyenc, travessant les muntanyes i valls de 17 municipis de l’interior de la província d’Alacant. S’espera una destacada participació i la convocatòria tindrà a més a més de 500 patrocinadors addicionals, 400 voluntaris i la col·laboració de 28 clubs de trail. El cartell oficial ha sigut dissenyat per Jorge Peinado i compta amb fotografies de Rafa Bichero “s’ha volgut destacar la importància d’aquest esdeveniment, que ja està reconegut com una carrera puntuable en el calendari internacional”, afirmen des de l’organització

La participació diversa és un punt fort de l’esmentada competició, amb corredors procedents de més de 20 nacionalitats diferents. A més, la implicació dels voluntaris i dels habitants dels municipis és clau per al seu èxit continuat ja que cada població per la qual discorre la prova es bolca a donar un calorós acolliment als quals competeixen.

En aquesta pròxima edició s’afig al recorregut de l’Ultra PRO 168k la modalitat per relleus RL2 71k + 97k, on cada rellevista correrà 71 i 97 quilòmetres respectivament amb meta i eixida a Gorga per a realitzar el relleu. A més la modalitat 16K, ara dita CxM també serà inclusiva, permetent que persones amb diversitat funcional, malalties cròniques o discapacitat visual puguen competir en cadires Joëlette o barra/guia. Els corredors d’entre 14 i 17 anys disposaran de la seua pròpia categoria en les modalitats Vertical 5k i CxM 16k. En la Ultra PRO 168k també es redueix el temps màxim de la prova en 39 hores i 30 minuts, estant a Gorga el temps de tall en 15 hores i 29 minuts. D’altra banda, s’afig Muro per al lliurament de dorsals de la MAX 46k el dissabte al matí mentre que per a la resta de modalitats es manté el Pavelló de la EPSA a Alcoi i Banyeres de Mariola per al Vertical 5K.

S’obri un termini d’inscripcions preferents des del 19 fins al diumenge 23 de juny, amb descomptes exclusius per a corredors d’altres edicions que vulguen repetir. Les inscripcions generals estaran en marxa a partir  del pròxim dilluns 24 de juny, amb un primer tram de preus més econòmic, i tota la informació la pots consultar ací.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *