La festa de Sant Antoni de Pàdua va ser protagonista en el Convent de Cocentaina

El Convent dels Pares Franciscans de Cocentaina va viure el dijous el dia gran de la festivitat en honor a Sant Antoni de Pàdua, una tradició molt arrelada en la Vila Comtal que es recorda cada 13 de juny. La climatologia va respectar tots els actes preparats per a aquesta jornada després d’un inici de setmana marcat per les fortes pluges que van caure en la capital del Comtat però també en altres localitats d’aquestes comarques.

Els actes en honor a Sant Antoni de Pàdua van arrancar el dilluns a la vesprada amb l’inici del tridu dedicat al Sant, uns cultes que es van dur a terme a l’església del Convent dels Franciscans i que van comptar amb una nodrida assistència de fidels. Cada jornada va finalitzar amb la celebració de l’eucaristia davant la imatge del mateix Sant Antoni de Pàdua que presidia l’altar major del temple al costat de la relíquia.

Ja el dijous va destacar la missa solemne a partir de les set de la vesprada en la qual van tindre un protagonisme especial els xiquets i les xiquetes que enguany han rebut la Primera Comunió tant en el mateix Convent com en les dues parròquies locals. Don Eduardo Rengel, titular de la parròquia de Santa María, va ser qui va oficiar l’esmentada eucaristia estant acompanyat pel sacerdot contestans Don Rafael Valls, el rector del Salvador (Don Javier Sanchiz) i el Guardià del Convent (Fra Fernando Fuertes). En la recta final de la celebració van ser beneïts els lliris, que es van entregar als comuniants, i també es va efectuar una oració per la família davant Sant Antoni de Pàdua.

Instants després va començar la processó, la qual va discórrer pel recinte conventual amb l’acompanyament de la música tradicional que va interpretar la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet. Sant Antoni de Pàdua va ser rebut en la plaça del Convent amb el volteig general de les campanes, els balls populars del Grup de Danses El Convent i el tret d’una traca que va anunciar al final l’entrada de la imatge dins de l’església. Després d’això es va donar a besar la relíquia a fidels i devots repartint-se també als assistents el pa beneït del sant per part de l’Orde Franciscà Seglar, un costum que cada any és molt esperada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *