Aquests són els dos sistemes que posa en marxa Alcoi per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions

Alcoi continua avançant en la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). L’Ajuntament, segons informen des del Govern Local,  ha conclòs ja la instal·lació de dos sistemes per a la seua posada en marxa: un per al control d’estacionament en zones de càrrega i descàrrega, i un altre de gestió d’aparcaments públics dissuasius a través de IA.

Aquestes mesures formen part del projecte de gestió de les àrees complementàries per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions, el qual rep suport del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next Generation. La inversió total per a aquestes iniciatives ascendeix a 195.903,53 euros (IVA inclòs), sent part d’una ajuda total de 2.670.098,16 euros provinents de fons europeus “aquests dos projectes, que venen a complementar el treball que està fent-se per a comptar amb zones de baixes emissions, ens permeten controlar tant les zones d’aparcament públic en superfície com els espais d’aparcament reservats a operacions de càrrega i descàrrega, fent més eficient el seu ús i facilitant en temps real la informació a les persones usuàries“, afirma el regidor de Mobilitat; Jordi Martínez.

Respecte a les zones d’aparcament, cal destacar que es controlen sis àrees d’estacionament en diferents punts de la ciutat. Es monitoren 382 places en la totalitat de les zones, mitjançant un sistema de cambres que analitza les imatges, i les processa emprant intel·ligència artificial. Aquestes permeten cobrir tot l’espai dels aparcaments, per a analitzar les esmentades imatges, i oferir a la ciutadania la informació sobre la disponibilitat de places d’estacionament. Per a les zones destinades a labors de càrrega i descàrrega, s’ha implantat un projecte pilot de control del temps d’estacionament amb el qual monitorar el comportament dels usuaris i gestionar-les per a millorar la seua rotació i per tant l’oferta de places d’estacionament de càrrega i descàrrega disponibles en l’àmbit en qüestió.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *