Paco Pascual, el millor professor de Primària d’Espanya: “innovar en educació és mirar cap als nostres orígens”

Les nostres comarques tornen a estar d’enhorabona en l’àmbit educatiu i en aquesta ocasió de la mà del docent contestà Paco Pascual, guardonat recentment amb el premi a millor professor d’Espanya en Educació Primària. El reconeixement li va arribar en la setena edició dels Premis Educa Abanca, celebrats a La Corunya, i on Pascual es va alçar entre deu finalistes com a millor educador de xiquets de 6 a 12 anys del curs 2022/2023 després d’obtindre 147 punts.

Paco Pascual, que fins fa uns mesos exercia la seua activitat docent en el col·legi Sant Roc d’Alcoi, assegura sentir-se encara “aclaparat” davant les nombroses felicitacions que està rebent aquests dies igual que deixa clar que aquest premi no és per a ellsinó per a tots els alumnes que han seguit les meues classes i han gaudit amb un nou mètode d’ensenyar“, manifiestaba aquest dijous en COPE ALCOI. Precisament, sobre la seua filosofia a l’aula, destaca la importància de tornar als orígens per a innovar en educaciófer el que ja posaven en pràctica els nostres avis quan el mestre agafava als seus alumnes i se’ls emportava, per exemple, a la muntanya per a ensenyar-los la flora, fauna o l’entorn d’aquestes comarques“. El millor professor de Primària d’Espanya posa èmfasi en el fet que el seu mètode es basa entorn de l’aprenentatge-serveiper a portar a la societat com a servei allò que treballem obligatòriament a l’aula. I així ho hem fet amb projectes com ‘Sos Mariola’ o ‘Dona’m la mà’ en els quals es van aconseguir fons per a la lluita contra el Càncer per mitjà de diferents activitats o es va treballar la preservació del Parc Natural de la Serra de Mariola amb interessants iniciatives. Unes propostes que multipliquen per 1.000 la motivació de l’alumne quan veuen que tot el que estan aprenent en classe té una aplicació pràctica. Això és clau“, afirma.

El premi que ha rebut Paco Pascual ara marca un punt d’inflexió en una brillant trajectòria en l’àmbit educatiu. Ara mateix està d’excedència en el col·legi Sant Rocperquè necessitava descansar de tants projectes” encara que segueix vinculat a la docència portant l’aprenentatge-servei al Senegal amb l’ONG Universitats Sense Fronteres de les Illes Canàries. Tot això ho compagina amb el treball en l’empresa familiar, fundada pel seu pare fa quasi cinquanta anys a Cocentaina, i que està dedicada al disseny i confecció de vestits per a les Festes de Moros i Cristians.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *