lunes , octubre 22 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / #AlfonLlibertat
#AlfonLlibertat
Cristian Santiago es edil de Guanyar Alcoi

#AlfonLlibertat

Artículo de Opinión de Cristian Santiago, edil de Guanyar Alcoi

El govern de la nostra ciutat durant el plenari d’aquesta setmana, amb la seva abstenció, ha deixat pas a que la dreta s’impose a la votació de la moció que vam presentar des de Guanyar Alcoi, de forma que el Ple ha votat NO a ALFON LLIBERTAT.

Alfonso Fernández, Alfon, va ser detingut i acusat de tinència de material explosiu -que mai va portar a damunt i en el qual no s’ha trobat ni una sola empremta digital-. Des de la Plataforma que clama contra la seua presó preventiva des del 14 de novembre, s’afirma també que durant el procediment policial van sortir greus contradiccions i nombroses irregularitats.

I el més greu:Alfon va ser empresonat en règim FIES, és a dir, major control i major vigilància. O el que és el mateix, una presó dins de la mateixa presó. Cal recordar que aquest règim s’aplica a presumptes terroristes.

La crida a la solidaritat entre col·lectius i persones no va ser escoltada.

Des del govern de la nostra ciutat es va decidir no solidaritzar-se amb la persecució, repressió i criminalització que està patint, no només Alfon, també el moviment social que reivindica la defensa de l’estat social i els drets dels treballadors i treballadores.

En canvi, des de la nostra plataforma vam reivindicar, i ho seguirem fent, #‎AlfonLlibertat.

És a dir:no a la repressió, no a la criminalització i no a la por i a l’amenaça que atempta contra la mobilització social. Ara més que mai, tenim l’obligació de defensar la sobirania popular, els nostres drets socials i les llibertats conquerides al llarg de les últimes dècades.

Entenem que l’actual Llei Mordassa dificulta la llibertat d’expressió i manifestació. La llibertat de premsa. I, sobretot, la llibertat de pensament. Front a això, hem de continuar rebel·lant-se des del carrer, i ara també des de les institucions, contra la injustícia, la repressió i les desigualtats. Perquè qualsevol de nosaltres, qualsevol dia, pot ser un altre Alfon.

Sempre defensarem als que defenen les llibertats, la igualtat d’oportunitats, la justícia social i la solidaritat internacional.Per això, des de la nostra plataforma ciutadana durant el plenari vam votar Alfon Llibertat.

Només quan ens aixequem de la cadira notem les cadenes d’aquesta democràcia.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates