jueves , junio 21 2018
Noticias Destacadas
Inicio / Opinión / Tot un exemple educatiu: la lliga de debat
Tot un exemple educatiu: la lliga de debat
Alumnos del IES Serra de Mariola de Muro participantes en la Lliga de Debat

Tot un exemple educatiu: la lliga de debat

Artículo de Opinión del Equipo Docente del IES Serra de Mariola de Muro

Sara Romero Orts, alumna de l’IES Serra Mariola de Muro ha estat guardonada amb el premi a la millor oradora en la fase final de la II Lliga de Debats de Secundària i Batxillerat de la Xarxa d’Universitats Vives celebrada a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya en Salt (Girona).

L’equip que l’IES Serra de Mariola ha presentat enguany a aquesta lliga ha treballat de valent, investigant, buscant dades, aportant idees per a la recerca d’una línia argumentativa sòlida i eficaç amb la qual debatre i refutar arguments contraris. Aquest treball ha estat possible amb l’aportació col·laborativa de tots els membres, incloent el suplent Josep Peñarocha amb el qual l’IES serra Mariola guanyà la final de la fase local a Alacant. Volem, per tant, deixar clar que res del que hem aconseguit com a institut haguera estat possible sense l’aportació de la resta dels membres de l’equip: Estefania Pascual, Mauro Tortosa, Elisa Albiñana i Sara Blanquer.

És per això que tots i totes sentim com a propi el reconeixement a Sara Romero, ens sentim devanits pel premi a la seua exposició oral brillant, argumentada, natural, per la seua simpatia, per buscar el diàleg i no l’atac, per anar en favor de l’enteniment i la recerca de posicions sòlides en la defensa dels arguments, sense rebutjar les aportacions dels equips contraris, als qui ella mateixa no anomenava contrincants, sinó companys.

Aquesta alumna de 1r Batxillerat Humanístic, a qui li agraden els idiomes, la història, en l’art, és també una persona interessada molt vivament en el món que ens envolta, preocupada per informar-se i il·lusionada per la vida. És, com podeu imaginar, una alumna brillant perquè treballa, investiga, analitza i sempre vol anar més enllà del que es mostra a simple vista. I és aquest esperit encuriosit, que demanda respostes al món i que és flexible i dialogant a les respostes alternatives, que accepta la discussió raonada com a base per a la solució dels problemes, el que pensem que ha estat valorat dues vegades en aquest premi atorgat per la Xarxa Vives en la II Lliga de Debats de Secundària i Batxillerat.

L’IES Serra Mariola continuarà sense dubte participant en les properes lligues de debats sota aquesta premissa: no volem vèncer adversaris, no volem oferir discursos bells però buits. Volem dialogar en la recerca de solucions als problemes més punyents del món actual i aportar el nostre granet de sorra.

Volem a més posar en valor tres qüestions: primer, que hi haja institucions com l’Escola Valenciana i la Xarxa Vives que siguen capaces amb aquests tipus d’activitats  d’elevar la nostra llengua a nivell acadèmic de prestigi rescatant-la del victimisme i de l’etern respecte degut a les altres llengües, creant un espai propi d’expressió. Segon, que l’escola pública i en valencià té encara molt per oferir i moltes sorpreses que aportar al món i, tercer, que les aportacions interessants i les grans persones també estan als pobles menuts com Muro, que també des d’ací fem camí per millorar, per canviar i per transformar.

Enhorabona dues vegades a Sara Romero. No solament t’estimem pel que eres, també t’admirem pel teu esperit viu, curiós i il·lusionat. No pares, estem amb tu, Sara.

Acerca de Cope Alcoy

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates