Volem un Saló de Plens lliure de masclisme

Cristian Santiago és regidor de Guanyar en l´Ajuntament d´Alcoi

El passat 27 de juliol al saló de plens de l’Ajuntament d’Alcoi, el portaveu de Ciudadanos, i ex-Alcalde del PP, va tornar a fer una de les seves.

Alguns de vosaltres coneixereu un acudit de molt mal gust, per no dir indecent, que parla d’una dona que es queixa de ser violada, una persona li diu que d’això ja fa molt i la dona respon que ja ho sap, però que li agrada recordar-ho. Aquest acudit és una absoluta falta de respecte cap a les dones en general i cap a les persones que han sofrit assetjament o violacions. No és una qüestió de tenir o no humor, és una qüestió de decència. Però, sembla que aquesta percepció és minoritària. És trist que la persona que va representar a la ciutadania d’Alcoi durant quasi dues legislatures faci aquest tipus de comentaris.

No dubte, que amb aquesta desafortunada intervenció, no és la primera, l’actual portaveu de Ciudadanos no volia ofendre a ningú. Però aquest tipus d’actituds masclistes, que lamentablement es reprodueixen sovint i en diferents àmbits del nostre entorn, no faciliten la construcció de societats igualitàries. Llavors, són inadmissibles.

L’exigència, rigor i responsabilitat dels càrrecs públics ha de ser màxima. I davant d’escenaris com aquests, no ens podem mantenir en silenci. Per tant, que l’Alcalde d’Alcoi, màxima autoritat del plenari i de la ciutat, callés, ens va sorprendre i decebre al mateix temps.

Estic convençut que el seu silenci va estar vinculat al desconeixement de la importància dels micromasclismes. Cal així, agafar consciència i des de les administracions públiques destinar molts més esforços, molta pedagogia i molts més recursos amb l’objectiu decidit d’acabar amb les violències masclistes. Començant aquesta tasca des del Saló de Plens i a través d’instruments com la utilització d’un llenguatge inclusiu.

El feminisme no passa únicament per penjar pancartes en façanes d’Ajuntaments o posar-se xapetes i llacets durant una setmana a l’any. El feminisme és un compromís de 365 dies a l’any. Un compromís de tothom i a tot arreu.

Si volem una societat feminista, solidària i lliure de masclisme no ens podem quedar callades. Hem de combatre totes les violències masclistes. Inclosos aquest tipus de comentaris que no ajuden en absolut en la recerca d’una societat igualitària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *